Mögel dyker upp för första gången i Borås Tidning och intervjuas på ungdomssidan ”graffiti”. Tuppkammar, mycket nitar och gigs mest runt Tullens fritidsgård. Niklas slutar.

 

1989 - Andra demon ”Döden går hand i hand” släpps. På den finns bl.a. "Penningbödeln" och "Liv i spillror." Ny trummis och extra gitarrist ett litet tag; Micke och Limpan.

 

1990 - Detta år släpps Mögel för första gången på skiva. Det är en samlingsplatta som heter ”Wild, Raw and Beautiful” och släpps både på lp och cd. ”Jättarna” och ”En ding ding värld” heter låtarna som Mögel bidrar med. ”Jättarna” handlar om kapprustningen mellan de dåvarande supermakterna USA och Sovjet. Tomas tar både trummor och sång ett litet tag här innan JP hoppar på tåget och lirar trummor med dubbla baskaggar så det står härliga till. Med både punk och trash i blodet visar han vägen så det blir lite fart.

 

1991 - Mögel och kompisarna i trashbandet SLR , (som sen blev Guineapigs) delar en splitsingel och släpps i egen regi. Mögel börjar sjunga lite på engelska och är lite inne i en surfpunkperiod.

 

1992 - Mögel släpper sin första egna skiva, en vinyl med 6 låtar och heter ”It isn’t a dream”. Låten blir en listetta i tjeckiska radion och det blir en turné i Tjeckien som blir ganska kaotisk. Mögel spelar också på det legendariska spelstället Bunker i Prag. Lirar också på olika festivaler runt i Tjeckien, Banana club och andra oförglömliga spelställen.

Skivbolaget Arda Records släpper singeln ”Fråntagen”. En ny punkvåg börjar märkas i Sverige och Mögel lirar ganska mycket live. Det genomförs en Sverigeturné som kallas Punktåget där bla alkoholpoeterna bröderna Birro ingår. Det året hoppar tyvärr originalsångaren Thomas Franzen av bandet.

 

1993- Nu släpps ”Ditt ljug” som är Mögels första fullängdare och det sjungs på svenska igen. Den plattan nådde ut till många och blev väldigt omtyckt. Mögel byter det året skivbolag till Kamel Records på grund utav att Arda strulade.

 

1994 - Den nya punkvågen är ett faktum och Mögel lirar med band som Dia Psalma, Lyckliga Kompisarna och Cosa Nostra. Tomas ”Bullen” Oscarson tar över micken och sjunger på nästa skivsläpp ”Up yours” som är en singel med 8 låtar som bandet var väldigt nöjda med. Den blir framröstad som det fulaste omslaget på skiva det året. Det blir dessutom en turné i Tyskland. Det blir gigs på pubar, klubbar, på ett nedlagt badhus, vattenskidklubb, på ett slott och ett nedlagt gammalt fängelse (där för övrigt bandets roadie blev överfallen av en enarmad-bandit!). Plus ett gäng squats, ja spelningarna kunde hamna var som helst.

 

1995 - Det släpps en singel med fyra låtar med bl.a. låtar som "Fucked up", "Jimmy" och titellåten till andra fullängdaren ”Scream”.  Micke ”Musen” Andersson hoppar på tåget och lirar andragura som tar gitarrsolon till oanade höjder. Det blir också en turné i Centraleuropa men dock inte så många gigs som skulle gjorts. Det har en förmåga att bli kaosartat när Mögel är på turné, inte allra minst denna gången med en turnéledare i Spanien med noll koll och en skabbig buss att slafa i där löss och småkryp hade flytt fältet för andra odörer. Sen att trummisen bryter handen efter första gigget i Spanien kan ju ha med saken att göra. Det genomfördes dock några oförglömliga gigs speciellt i Toulouse, Frankrike. Mögel festade och bodde en vecka där och lärde känna några fantastiska människor som visade stan och annat. ”Bullen” hoppar tyvärr av bandet det året.  

 

1996 - Mögel repade mycket och gjorde massa låtar, gjorde en del strögigs bara. Anders tar över sången och Tony klipper sig och skaffar sig ett jobb.

 

1997 - Micke lirar lite och gör sidoprojekt med sina bröder, Mind your head.

 

1998

1999

2000

 

2004 - Mögel återförenas och gör en spelning på Allégården, ett gammalt klassisk punkhak i Borås. Tony väljer att kliva av så Krille Holmström hänger på sig Basen, och Bullen krälar fram under sin sten och greppar micken än en gång i Mögel. På hösten blir det även en omtumlad, ösig spelning på McEwans och en på Rockborgen ihop med Guineapigs och Mimikry. Detta tänder gnistan och inspirationen för en ny skiva.

 

2005 - Mögel samlar och skrapar ihop sig och avdankande instrument, gör 20 kanonlåtar och hoppar in i studion. Bullen och JP tar rattarna i studion utan i stort sett veta hur, men det växer fram något som hela bandet blir nöjda med, HELT JÄVLA SÅLD! är ett faktum. Det känns lite som Mögel har hittat spåret tillbaka till rötterna och det sjungs på svenska igen.

 

Mögel består nu av:

Tomas ”Bullen” Oscarson på sång, JP-Master på trummor, Micke ”Musen” Andersson på gitarr, Chrille Holmström från Guineapigs på bas och Micke Modin på gitarr och sång.

Bandet har tagit beslutet att ge fan i allt va bolag heter och släppa skivan fritt på Internet.